Gezonde warme maaltijden voor de kinderopvang.
Vrijblijvend een gratis proeverij en presentatie op je kinderopvang.
Gratis landelijke levering tot aan de koelkast.
Korte lijnen en een persoonlijke benadering.
Maatwerk voor al je wensen.

Kwaliteit voor de kinderopvang

Een gezonde en verantwoorde basis is belangrijk voor kinderen, want zij zijn immers onze toekomst! Zin in Puur draagt bij aan deze basis door gezonde, natuurlijke warme maaltijden te maken en leveren speciaal voor op kinderopvangcentra.

Onze maaltijden zijn gevarieerd en afgestemd op de ontwikkelingsfase van de kinderen. Daarbij bieden wij maatwerk voor de kinderen met voedselallergieën, geloofsovertuigingen en overige dieetwensen. Aan onze maaltijden voegen wij geen E-nummers, conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen toe. De verhouding van de ingrediënten wordt bepaald aan de hand van de Europese wetgeving.

Wil jij de kinderen en ouders op je kinderopvang een extra service aanbieden en je tevens onderscheiden in je dienstverlening?

Het rundvlees dat wij in onze maaltijden gebruiken komt van een lokale biologische-dynamische boerderij.
Tenminste 45% van onze maaltijden bestaan uit groenten.
Kinderen leren samen met elkaar groenten eten op een leuke en lekkere manier.
Ouders worden ontzorgd als hun kinderen op de kinderopvang al warm hebben gegeten.
Nieuw! Nu ook verschillende groentespreads voor op het brood.
Voor de maaltijden van één week gebruiken we 10-15 verschillende groenten.

Voor bewuste kinderopvang

Wil jij ook een extra service aanbieden en je onderscheiden in de dienstverlening? Door warme maaltijden van Zin in Puur aan te bieden aan de kinderen op je kinderopvang draag jij op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van deze kinderen.

In plaats van een kant-en-klaar potje voor baby’s of een boterham voor peuters kun jij nu de kleintjes gezonde warme maaltijden aanbieden boordevol groenten en essentiële voedingsstoffen. Wij bieden diverse maaltijden van hoge kwaliteit aan, aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kind.

Een vrijblijvend pilot

Het is een win-win situatie voor de kinderopvang en daarnaast hoeven de ouders zich geen zorgen meer te maken om de gezonde maaltijden voor hun kleintjes.

Meer informatie over onze maaltijden en werkwijze ontvangen?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
Maatwerk
Gezond
Gemak

Hoe werkt het?

Wij komen heel graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Om je vervolgens kennis te laten maken met onze maaltijden kunnen we geheel vrijblijvend een gratis ouderavond en proeverij organiseren. Tijdens de ouderavond vertellen we graag het verhaal achter Zin in Puur en hoe de maaltijden worden bereid in de vorm van een presentatie. Tot slot, kunnen de ouders en pedagogische medewerkers onze maaltijden proeven.

Wanneer er voor onze maaltijden gekozen wordt, kunnen we samen een keuze maken hoe vaak de maaltijden geleverd worden. Via een online bestelsysteem worden de bestellingen doorgegeven, die wij zelf in heel Nederland bezorgen. Onze Zin in Puur chauffeur brengt de maaltijden gratis tot aan de koelkast.

De maaltijden zijn in de koelkast twee weken houdbaar door vacuüm verpakking. In de vriezer zijn ze drie maanden houdbaar. De maaltijden kunnen makkelijk opgewarmd worden au-bain marie, in de magnetron of in de oven.

Onze maaltijden

Variatie

Wij bieden gevarieerde maaltijden die bestaan uit o.a. vis, vlees, gevogelte, seizoensgroenten, peulvruchten en granen. Gevarieerde verse voeding voorkomt overgewicht en kan de ontwikkeling van voedselallergieën tegengaan, bovendien stimuleert het de smaakontwikkeling van een kind. Tevens stellen we elke week een nieuw seizoen afhankelijk menu samen!

Ontwikkelingsfasen kinderen

Voor de leeftijdscategorie 4-12 maanden hebben we drie soorten maaltijden afgestemd op het kauwvermogen van de baby. Wij gebruiken kindvriendelijke groenten voor baby’s. Zo maken wij bijvoorbeeld geen gebruik van ui, knoflook, kruiden en specerijen in babymaaltijden.

Pure ingrediënten

Wij gebruiken alleen pure en natuurlijke ingrediënten in onze maaltijden, dus geen bind- en conserveringsmiddelen, E-nummers, smaak- en kleurstoffen.

Europese wetgeving

Onze maaltijden voldoen aan de strenge Europese wetgeving omtrent babymaaltijden. Zo bestaan onze maaltijden uit de juiste hoeveelheden eiwitten, zout en vet.

Lekker

Wij besteden veel aandacht aan de smaak en het aanzien van de maaltijden. De voeding toont de natuurlijke kleuren van alle ingrediënten en is daarom erg kleurrijk.

Feedback

Wij vragen de pedagogische medewerkers van de kinderopvang om te noteren wat de kinderen lekker vinden en natuurlijk ook welke maaltijden niet in de smaak vallen. Op deze manier passen we onze maaltijden aan, aan de wensen van de kinderen.

Groentespread

Pompoen en wortel

Veel vitamine A zit zowel in pompoen als wortel. Pompoen staat op nummer 7 als het gaat om een hoog vitamine A gehalte. Vitamine A is goed voor de huid en ogen. Het heeft een goede werking op het afweer en immuunsysteem, hierdoor worden kinderen minder vaak ziek. Pompoen bevat veel omega-3 vetten in de vorm van alfalinoleenzuur. Deze zijn extra goed voor de werking van de hersenen.

Tomaat

Tomaat zit vol met voedingsstoffen en is caloriearm. Het is een bron van kalium en dit zorgt samen met natrium dat je spieren goed werken. Verder is tomaat rijk aan vitamine C, dat zorgt voor een betere weerstand en vermindert vermoeidheid. Vitamine C is ook goed voor gezonde tanden, botten en huid. Conclusie: deze spread is dus ontzettend gezond voor een kind.

Spinazie

Wie kent Popeye niet? Spinazie is rijk aan voedingstoffen en bevat veel vitaminen, mineralen en vezels. Daarom is het gezond voor je lichaam en de ontwikkeling van een kind. Deze groene bladgroente is ideaal voor iedereen die gezond met zijn of haar lichaam om wil gaan. Spinazie bevat namelijk plantaardige omega-3 vetten en foliumzuur, die beide de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

We hebben nog meer keuzes:

Rode biet en appel

Broccoli

Paprika

Olijven

Ik, Vera Barfi, de eigenaar en de oprichter van Zin in Puur sta je graag persoonlijk te woord voor al je vragen. Bel me gerust voor het maken van een afspraak.
Vul a.j.b. het onderstaande contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.